Endnu engang blev Peter Bøgh Auditoriet i IT-byen på Katrinebjerg fyldt til bristepunktet, da Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet for femte gang afholdt Katrinebjerg karrieredag (også kaldet Kdag). 52 virksomheder fra ind- og udland deltog for at fortælle, hvad de kan tilbyde nogle af Danmarks mest eftertragtede studerende.
At få ansvar fra dag ét, at arbejde i små, agile teams og være en del af en social arbejdsplads var blandt andet noget af det, som virksomhederne vil tilbyde de studerende. Samtidig stod virksomhederne klar med et overflødighedshorn af søde sager og smarte gadgets for at lokke de studerende hen til deres stand. »Vi kan smigre de studerende med lidt popkorn, og så komme i snak med dem på den måde,« lød det fra Anne Nørgaard fra Zitcom, som netop havde taget en popkornsmaskine med. Mange andre virksomheder tænkte i samme bane, og havde f.eks. medbragt formel1 simulator, isbil, kaffebar, super nintendo turnering, droner og meget mere for at lokke de studerende hen til netop deres stand og en snak om deres fremtid.
For virksomhederne er Kdag en enestående mulighed for at komme i kontakt med de studerende: »Vi er med i dag for at få en finger på pulsen og møde de studerende, hvor de er,« forklarede Daniel Maass, Specialist in Innovation Lab, Discovery & Incubation ved Terma, som havde flere åbne jobopslag med til dagens karrieremesse. Kontakten til de unge IT talenter, der snart skal ud på arbejdsmarkedet, er særlig vigtig, da over 40% af danske IT virksomheder sidste år havde problemer med at få besat deres åbne stillinger.
Detailvirksomheden Bestseller deltog for tredje gang i Kdag, og de vil gerne gøre de studerende opmærksomme på, at Bestseller også er en stor IT-virksomhed: »Vi er global virksomhed og har omkring 300 medarbejdere, som arbejder med IT, hvoraf 100 af dem sidder i Aarhus,« sagde Dann Bleeker, Head of Bestseller IT, og fortsatte »vi leder efter studerende med en teknisk profil, som har lyst til at prøve nye ting af, og som har lyst til at inspirere.«
Netop for Stine Ramsing, der studerer IT-produktudvikling, kan Kdag bruges i forbindelse med jobsøgningen. Hun står her til sommer og skal finde et job: »Jeg er taget til Kdag for at få et overblik over, hvilke virksomheder, der relevante for mig. Samtidig er det en god måde at lægge et godt ord ind hos virksomhederne.«
Fælles for de deltagende virksomheder er, at de alle akut efterspørger arbejdskraft med en baggrund inden for IT. Ifølge en undersøgelse udarbejdet af regeringen vil Danmark mangle 19.000 IT specialister i 2030, dette gør at de IT studerende fra Aarhus Universitet er i meget høj kurs, hvilket virksomhedernes entusiasme til Kdag også viser.
»Der har været en enorm efterspørgsel fra virksomhederne for at deltage i Kdag 2019«, fortæller Sofia Hedegaard Rasmussen, der er en af organisatorerne af Kdag og fortsætter, »man kan virkelig se at vores studerende er i høj kurs, for de 52 standpladser blev udsolgt på kun 24 timer og 47 minutter, og yderligere 15 virksomheder kom på venteliste.«
Mødet mellem virksomhederne og de kommende IT-medarbejdere er også noget, der gør indtryk på de studerende. Datalogistuderende Oliver Pedersen sagde blandt andet: »Det er rart at vide, at der er så mange muligheder for at få et job.« Dette suppleres af Maximilian Scheid fra Tyskland, som læser sin kandidat i datalogi på Aarhus Universitet, »Interessen fra virksomhederne er helt overvældende. Jeg har kun nået at gå 50 meter gennem standområdet, og jeg har allerede fem forskellige tilbud om jobs. «