• INSTITUT FOR DATALOGI, AARHUS UNIVERSITET
  • 4. december 12-17

Robotolympiaden 2020 afholdes på Aarhus Universitet fredag d. 4 december fra kl. 12-17.

Pga. COVID-19 afholdes der desværre ikke en international turnering i 2020. Til gengæld kan vi garantere fede præmier og en spændende challenge for de deltagende danske hold!

Hvis det skulle blive nødvendigt at afvikle virtuelt vil det foregå via zoom. Kørsler forventes afvikles på samme måde som ved fysisk konkurrence.

I årets udfordring skal en mobil/fjernstyret robot løfte, flytte, placere og stable mælkekartoner som forklaret og illustreret neden for.

Detaljer om årets udfordring

Visninger
2020 challenge Hør Nicolai som studerer IT-Produktudvikling forklare om året challenge til den danske robotolympiade.

Robotolympiaden - baggrund

Institut for Datalogi, Aarhus Universitet afholder hvert år den danske fagrelevante olympiade i robotteknologi for gymnasiale uddannelser.  Vinderen af den danske robot-olympiade deltager i FIRST Global Challenge verdensfinalen. Det er gratis for det vindende hold at deltage i verdensfinalen. BEMÆRK: Den internationale turnering er aflyst pga. COVID-19 i 2020.

FIRST Global Challenge , er en international robotkonkurrence som hvert år arrangerer en finale med deltagelse af hold fra hele verden (i aldersgruppen 15-19 år).

Både i verdensfinalen og i den danske robot-olympiade benyttes en robot bygget ved hjælp af et robotbyggesæt fra REV Robotics . Robotten er programmeret enten i et blokprogrammeringsværktøj eller i et Java-baseret tekstprogrammeringsværktøj.

Kom i gang

Interesserede gymnasier/klasser/hold som kunne tænke sig at deltage i robot-olympiaden  kan gratis få tilsendt et REV Robotics byggesæt, som skolen kan beholde efter deltagelse i konkurrencen. Ved Den danske Robotolympiade på Institut for Datalogi udvælges det hold som skal afsted til verdensfinalen. Robot-olympiaden kommer til at bestå af en række typiske robotudfordringer f.eks. at finde vej i en labyrint og vinderen er det hold som samlet klarer sig bedst i robotudfordringerne.

Den danske kvalifikationsturnering vil være forskellig fra den internationale turnering og i højere grad rette sig mod integration af robotfagligheden i gymnasiefaglige aktiviteter. Samtidig vil de hold som tilmelder sig få tilbudt en række undervisningstilbud, som introducerer bredt til robotter og robotprogrammering. På den måde bliver holdene i stand til at øve sig i de robotudfordringer som bliver stillet i udvælgelseskonkurrencen. Undervisningen kan enten ske på skolen eller på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

Robotter og robotudfordring

Båden danske robot-olympiade og ved den internationale turnering benyttes robotter fra REV Robotics. Ved den internationale konkurrence benyttes et sæt som kommer til at ligne 2018 FIRST GLOBAL COMPETITION KIT

Har du spørgsmål? så kontakt os.