Aarhus University Seal

Robotolympiaden 2023

  • INSTITUT FOR DATALOGI, AARHUS UNIVERSITET
  • d. 3. februar 2023 på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Robotolympiaden 2023 afholdes fredag d. 3. februar 2023 på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Robotolympiaden er den danske kvalifikationsturnering til den internationale robotkonkurrence FIRST Global. Hold af elever fra alle danske gymnasieskoler kan deltage i den danske turnering. Vinderholdet skal repræsentere Danmark ved den internationale finale.

Regler for deltagelse

Holdstørrelse: 3-5 elever + holdleder/lærer

Alder: 15-19 år, holddeltagere skal stadig være gymnasieelev på tidspunktet for den internationale konkurrence i okt./nov. 2023

Du kan allerede nu tilmelde dit hold.

Konkurrencen kommer til at ligne 2022 udgaven, med mindre ændringer i de 4 konkurrencediscipliner:

Program 3. februar 2023

TID

PROGRAM 3.februar 2023

11.00-11.30

Introduktion til Robotolympiaden (mødested: Nygaard-192, Nygaard Bygningen, Helsingforsgade 14, 8200 Aarhus N

11.30-12.00

Etablering af grupper

12.00-17.30

Robot 4-kamp

17.30-18.00

Afrunding og præmieoverrækkelse (+ pakke sammen)

18.00-

Fællesspisning

Robotolympiaden - baggrund

Institut for Datalogi, Aarhus Universitet afholder hvert år den danske fagolympiade i robotteknologi for gymnasiale uddannelser.  Vinderen af den danske robot-olympiade deltager i FIRST Global Challenge verdensfinalen. Det er gratis for det vindende hold at deltage i verdensfinalen. 

FIRST Global Challenge , er en international robotkonkurrence som hvert år arrangerer en finale med deltagelse af hold fra hele verden (i aldersgruppen 15-19 år). 

Både i verdensfinalen og i den danske robot-olympiade benyttes en robot bygget ved hjælp af et robotbyggesæt fra REV Robotics . Robotten er programmeret enten i et blokprogrammeringsværktøj eller i et Java-baseret tekstprogrammeringsværktøj.

Kom i gang med Robotolympiaden

Interesserede gymnasier/klasser/hold som kunne tænke sig at deltage i robot-olympiaden kan låne materialer/robotter til konkurrencen ved henvendelse til Ole Caprani ocaprani@cs.au.dk

Du kan allerede nu tilmelde dit hold til Robotolympiaden 2023 gennem tilmeldingslinket i sidens højrespalte.

Ved Den danske Robotolympiade på Institut for Datalogi udvælges det hold som skal afsted til verdensfinalen. Robot-olympiaden kommer til at bestå af en række typiske robotudfordringer f.eks. at finde vej i en labyrint og vinderen er det hold som samlet klarer sig bedst i robotudfordringerne.

Den danske kvalifikationsturnering vil være forskellig fra den internationale turnering og i højere grad rette sig mod integration af robotfagligheden i gymnasiefaglige aktiviteter. Samtidig vil de hold som tilmelder sig få tilbudt en række undervisningstilbud, som introducerer bredt til robotter og robotprogrammering. På den måde bliver holdene i stand til at øve sig i de robotudfordringer som bliver stillet i udvælgelseskonkurrencen. Undervisningen kan enten ske på skolen eller på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.


Følg os på:Kontakt os


Sponsorer


Undervisningsministeriet

Arrangører