Aarhus University Seal

I foråret 2024 arrangerer Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

den danske Robotolympiade for 15 - 19 årige gymnasieelever

Robotolympiaden afholdes i foråret 2024 på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Robotolympiaden er den danske kvalifikationsturnering til den internationale robotkonkurrence FIRST Global. Hold fra alle danske gymnasieskoler kan gratis deltage i den danske turnering. Vinderholdet skal repræsentere Danmark ved den internationale finale, som i 2023 afholdes i Singapore fra 5-10 oktober. Den internationale FIRST Global finale 2024 afholdes i efteråret et sted på kloden :-)

Følg med i den internationale finale på: www.facebook.com/F1RSTglobal.

Datoen for den danske finale i foråret 2024 offentliggøres i slutningen af september 2023. Følg med her på siden eller tilmeld dig nyt om den danske robotolympiade

Regler for deltagelse

Holdstørrelse: 3-5 elever + holdleder/lærer

Alder: 15-19 år, holddeltagere skal stadig være gymnasieelev på tidspunktet for den internationale konkurrence i okt./nov. 2024

Konkurrencen kommer til at ligne 2023 udgaven, med mindre ændringer i de 4 konkurrencediscipliner:

Foreløbigt program Robotolympiaden 2024

TID

PROGRAM 2024

11.00-11.30

Introduktion til Robotolympiaden (mødested: Nygaard-192, Nygaard Bygningen, Helsingforsgade 14, 8200 Aarhus N
Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

11.30-12.00

Etablering af gruppeområder

12.00-17.30

Robot 4-kamp

17.30-18.00

Afrunding og præmieoverrækkelse (+ pakke sammen)

18.00-

Fællesspisning og hygge

Robotolympiaden - baggrund

Institut for Datalogi, Aarhus Universitet afholder hvert år den danske fagolympiade i robotteknologi for gymnasiale uddannelser.  Vinderen af den danske robot-olympiade deltager i FIRST Global Challenge verdensfinalen. Det er gratis for det vindende hold at deltage i verdensfinalen. 

FIRST Global Challenge, er en international robotkonkurrence som hvert år arrangerer en finale med deltagelse af hold fra hele verden (i aldersgruppen 15-19 år). 

Både i verdensfinalen og i den danske robotolympiade benyttes en robot bygget ved hjælp af et robotbyggesæt fra REV Robotics. Robotten er programmeret enten i et blokprogrammeringsværktøj eller i et Java-baseret tekstprogrammeringsværktøj.

Kom i gang med Robotolympiaden

Interesserede gymnasier/klasser/hold som kunne tænke sig at deltage i robotolympiaden kan låne materialer/robotter til konkurrencen ved henvendelse til Ole Caprani ocaprani@cs.au.dk

Tilmelding til Robotolympiaden 2024 annonceres på denne side i september 2023.

Ved Den danske Robotolympiade på Institut for Datalogi udvælges det hold som skal afsted til verdensfinalen. Robot-olympiaden kommer til at bestå af en række typiske robotudfordringer og vinderen er det hold som samlet klarer sig bedst i robotudfordringerne.

Den danske kvalifikationsturnering vil være forskellig fra den internationale turnering og i højere grad rette sig mod integration af robotfagligheden i gymnasiefaglige aktiviteter. Samtidig vil de hold som tilmelder sig få tilbudt en række undervisningstilbud, som introducerer bredt til robotter og robotprogrammering. På den måde bliver holdene i stand til at øve sig i de robotudfordringer som bliver stillet i udvælgelseskonkurrencen. Undervisningen kan enten ske på skolen eller på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.


Følg os på:Kontakt os


Sponsorer


Undervisningsministeriet


William Demant Fonden

Arrangører