Aarhus Universitets segl

Erhvervskandidat i Datalogi

Fra 2024 er det muligt at læse en erhvervskandidat i datalogi på Aarhus Universitet. Denne uddannelse er perfekt for dig, der har afsluttet en bacheloruddannelser og ønsker at kombinere dine videreuddannelse med praktisk erhvervserfaring. Den er også ideel, hvis du ikke har mere SU tilbage, eller ønsker at balancere studier med job.

Hvad er en erhvervskandidat?

En erhvervskandidat er en 4-årig deltidskandidatuddannelse, der giver samme akademiske titel og kompetencer som en 2-årig fuldtidskandidatuddannelse. Formålet med uddannelsen er at kombinere dine studier med erhvervserfaring. Nogle finder job i forbindelse med optagelse på uddannelsen, mens andre allerede har et job som kan tilpasses erhvervskandidaten.

Hvilke fag skal jeg følge?

I løbet af uddannelsen skal du gennemføre 120 ECTS (ligesom den 2-årige kandidat), men kurserne fordeles over fire år. Se en liste over de kandidatkurser instituttet udbyder her. Det er også muligt at følge fag fra andre institutter. Dit endelige uddannelsesforløb sammensættes ud fra dine interesser.

Hvorfor vælge en erhvervskandidat?

At læse en erhvervskandidat giver dig en unik mulighed for at balancere akademiske studier med praktisk erhvervserfaring. Uddannelsen er tilrettelagt for dig, der arbejder mindst 25 timer om ugen, hvilket gør det muligt at anvende den nyeste teori direkte i dit arbejde. En erhvervskandidat er også en god måde at få et solidt fodfæste på arbejdsmarkedet, da du sideløbende med studierne opnår fire års erhvervserfaring.

Hvem læser en erhvervskandidat?

Erhvervskandidaten er åben for både danske og internationale studerende. Nogle starter direkte efter deres bachelor mens andre har været ude og arbejde nogle år inden de vælger at vende tilbage til studierne.

Fordele ved en erhvervskandidat

For den studerende

  1. Stor fleksibilitet og skræddersyet uddannelse: Studiet strækker sig over fire år, hvilket giver mere tid og fleksibilitet til at balancere arbejde og uddannelse. Du kan vælge valgfag inden for 9 forskellige faglige spor, så uddannelsen passer til dine interesser og arbejdsopgaver.
  2. Praktisk anvendelse af teori: Kombiner arbejde og studier, og anvend den nyeste teori og forskning direkte i dit daglige arbejde. Dette gør læringsprocessen mere relevant og anvendelig, hvilket fører til bedre forståelse.
  3. Karriereudvikling: Uddannelsen åbner dørene til mere avancerede og specialiserede roller inden for IT og datalogi. Du får adgang til højere stillinger med større ansvar, bedre løn og flere karrieremuligheder, uden at opgive en fast indkomst.

For virksomheden:

  1. Opkvalificering af medarbejdere: Opkvalificer jeres arbejdsstyrke med avancerede tekniske færdigheder og ny viden inden for datalogi. Dette kan forbedre problemløsning, innovation og effektivitet.

  2. Medarbejdertilfredshed og fastholdelse: Investér i medarbejderens uddannelse, og vis, at virksomheden værdsætter deres udvikling. Dette øger medarbejdertilfredsheden og loyaliteten, reducerer personaleomsætningen og bevarer viden inden for virksomheden.
  3. Tilpasning til virksomhedens behov: Uddannelsens indhold kan tilpasses jeres virksomheds specifikke behov og udfordringer, hvilket sikrer relevant og effektiv kompetenceudvikling.

Adgangskrav

For at blive optaget på erhvervskandidatuddannelsen i datalogi skal du opfylde følgende krav:

  1. Faglige adgangskrav:
    • En relevant og adgangsgivende bacheloruddannelse, typisk inden for datalogi eller et beslægtet område.
  2. Beskæftigelse:
    • Relevant beskæftigelse mindst 25 timer om ugen i gennemsnit, baseret på din bacheloruddannelse.
  3. Dokumentation:
    • Upload en blanket vedrørende din ansættelsesaftale, underskrevet af både dig og din arbejdsgiver. Denne blanket kan ikke erstattes af en ansættelseskontrakt.
    • Dokumentation for din adgangsgivende uddannelse.

Adgangskravene sikrer, at du kombinerer dit studie med relevant erhvervserfaring, hvilket er centralt for erhvervskandidatuddannelsen.


Information

Læs mere om uddannelsens opbygning og adgangs- og beskæftigelseskrav:

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores uddannelsesansvarlige via ua@cs.au.dk.