Aarhus Universitets segl

Kandidatuddannelser

Kandidatuddannelserne på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet er fuldtidsstudier, som kvalificerer de studerende til ansættelse i offentlige og private virksomheder såvel nationalt som internationalt, samt til optalgelse på relevante ph.d.-uddannelser.

Kandidatuddannelserne har tre formål:

 • styrke de studerendes faglige viden og øge de teoretiske og metodiske kvalifikationer som de har erhvervet fra deres bacheloruddannelse.
 • give de studerende mulighed for at anvende avancerede elementer af computer science teorier og metoder.
 • kvalificere de studerende til at forfølge og deltage i fagligt arbejde.

Institut for Datalogi udbyder to kandidatuddannelser:

DATALOGI

Uanset om du interesserer dig for komplekse algoritmer, maskinlæring, IT og cybersikkerhed, logik og semantik, pervasive computing eller noget helt andet inden for datalogi, giver denne uddannelse dig mulighed for at specialisere dig inden for områder efter eget valg.

Kandidatuddannelsen i Datalogi dedikerer sig til undervisning af høj kvalitet i et uformelt læringsmiljø. Vores internationale undervisningspersonale forventer, at de studerende deltager aktivt i programmet, og det er altid plads til dialog mellem undervisere og studerende. Undervisningen består af en blanding af forelæsninger og holdundervisning, med forberedende arbejde i studiegrupper. 

Læs mere om kandidatuddannelsen i Datalogi på dansk eller engelsk.

IT-PRODUKTUDVIKLING

Kandidatuddannelsen i IT-Produktudvikling holder til på Aarhus Universitets Institut for Datalogi, men tilbydes i samarbejde med Ingeniørhøjskolen. Studerende tager en kombination af kurser fra begge afdelinger relateret til datalogi og industriel design.

Kandidatuddannelsen i IT-Produktudvikling tilbyder undervisning af høj kvalitet i et uformelt læringsmiljø. Undervisningen består af en blanding af forelæsninger og holdundervisning, med forberedende arbejde i studiegrupper. Når du studerer IT-Produktudvikling, har du adgang til laboratoriefaciliteter på instituttet, og grupper får tildelt en arbejdsstation til projektarbejde.

Læs mere om kandidatuddannelsen i IT-produktudvikling på dansk eller engelsk.

Specialiser dig indenfor netop dine interesser

Kandidatuddannelsen løber over to år med fire semestre. Tre semestre er dedikeret til valgfag, hvor du kan specialisere dig. Det sidste semester er til dit kandidatspeciale, som nogle vælger at skrive i samarbejde med en virksomhed. Når du er indskrevet, vil vores studievejledere hjælpe dig med at sammensætte din kandidatuddannelse baseret på dine interesser. Aarhus Universitet tilbyder i øjeblikket kurser inden for følgende områder:

 • Avanceret Machine Learning og Datavidenskab
 • Algoritmer
 • Bioinformatik
 • Kryptologi*
 • Data-intensive Systemer
 • Human-Computer Interaction
 • Logik, Semantik og Verifikation
 • Programmeringssprog og Software Sikkerhed*
 • Ubiquitous Computing og Interaction

Du kan finde mere information om uddannelsens struktur, og hvilke kurser specialiseringerne består af her.
*Kombiner disse fagligheder for at specialisere dig indenfor cybersikkerhed.