Aarhus Universitets segl

Anders Møller modtager ERC Consolidator Grant

Lektor Anders Møller fra Institut for Datalogi modtager prestigefuldt ERC Consolidator Grant på 2 mio. euro til projektet "Automated Program Analysis for Advanced Web Applications."

ERC Consolidator Grants har til formål at styrke fremragende og nyskabende forskning og er målrettet erfarne forskere, som står overfor at konsolidere deres forskning og forskningskarriere.

Målet med Anders Møllers nye projekt "Automated Program Analysis for Advanced Web Applications" er at udvikle nyskabende algoritmer til automatisk fejlfinding og effektivisering af avancerede web-applikationer.

Web-applikationer, som fungerer i brugernes web-browsere, udgør en markant del af moderne software. Det mest anvendte programmeringssprog er JavaScript, men nye sprog vinder frem, f.eks. TypeScript og Dart. På trods af fremskridt indenfor design af programmeringssprog og software-biblioteker er det stadig svært at undgå fejl under programmering af sådanne web-applikationer.

Det matematiske fundament for software-verifikation har været kendt i årtier, og forskere har udviklet en lang række teknikker til at undersøge programmers korrekthed, men moderne software indeholder stadig masser af fejl, hvilket de fleste internetbrugere kan bevidne.

ERC-projektet vil angribe denne problemstilling ved at bygge ovenpå de nyeste videnskabelige resultater indenfor programanalyse af JavaScript.

"Dette ERC Consolidator Grant gør det muligt for mig at forfølge lovende muligheder indenfor forskningsfeltet programanalyse og udvide min forskningsgruppe ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet. Projektet kommer til at kombinere grundforskning i programmeringssprog med mere anvendelsesrettede algoritmer, der potentielt kan forbedre kvaliteten af kommende webbaseret software," siger Anders Møller.

Anders Møller er født i Aarhus i 1976. I 2002 blev han PhD i Datalogi ved Aarhus Universitet. Han er ansat som lektor og leder af Center for Advanced Software Analysis, CASA, på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet. Han har blandt andet modtaget Google Research Award og IBM Faculty Awards og blev i 2010 udpeget som Sapare Aude DFF-Forskningsleder.

Læs mere om Anders Møllers forskningsarbejde på http://casa.au.dk/

Læs mere om ERC programmet her.

For yderligere information, kontakt:
Associate Professor Anders Møller