Aarhus Universitets segl

Mød Camilla fra Bytelab

Camilla Vinther Kristiansen
Scrum master og systemudvikler hos Bytelab

 

Kandidat i Datalogi på Aarhus Universitet i 2018

Du kan bruge en IT-uddannelse til rigtig, rigtig mange ting. Du kan undervise, hvis det er det du gerne vil. Men du kan også bruge din uddannelse til at udvikle systemer til bilfinansiering eller du kan undersøge, hvorfor bygninger holder og ikke falder sammen. Du kan lave software der tjekker om maden i køleskabet er for gammel. Du kan faktisk lave det du har lyst til, og det er virkelig fedt. Jeg bygger f.eks. software til bilforhandlere og leasingselskaber.

Jeg synes IT er en fantastisk branche med spændende arbejdsopgaver og stor frihed. Vi er meget langt væk fra fordommene, som nogle kan have, om at man sidder i mørke rum med cola og pizza. Men sådan er det slet ikke. Jeg har læst en kandidat i Datalogi og er i dag ansat som Scrum master hos Bytelab. Vi arbejder i lyse omgivelser og går gerne ud i solen til frokost - og jeg har mange gode og sjove kollegaer at tale og samarbejde med.
Nogen gange føles det næsten som om jeg stadig er på studiet og mine kollegaer er mine studiekammerater. Vi hygger os og vi har et fedt socialt samvær, samtidig med at vi leverer en helt masse. Jeg arbejder ofte på spændende produkter, som jeg gerne arbejder videre på efter almindelig arbejdstid.

Har bygget en spil-workshop til IT-Camp for piger

Jeg tænker ikke på IT som en mandeverden. Jeg kan godt se at der er mange mænd, når jeg kigger rundt, men det generer mig ikke. Jeg går tit i kjole og højhælede sko, og jeg bruger make-up hver dag – det har aldrig været et problem, og jeg passer fint ind. Men det kunne være fedt med flere kvinder i faget. Derfor har jeg også i flere år deltaget som workshopafholder på IT-Camp for piger på Institut for Datalogi, hvortil jeg har bygget en spil-workshop i Java, som introducerer pigerne til programmering som værktøj. Når man selv sidder og arbejder med programmering får man virkelig øjnene op for alle de muligheder det giver.

Datalogi er problemløsning og der er gode jobmuligheder

Jeg synes du skal overveje en IT uddannelse hvis du synes matematik er et fedt fag. Men det kan også være noget for dig, hvis du er en af dem der altid tænker over hvorfor en ting er stykket sammen som den er, hvis du godt kan lide at løse problemer, eller hvis du kan godt lide at gøre ting lettere for mennesker.
Der er IT i alt og med en IT-uddannelse åbner du ikke bare én men rigtig mange døre. Og så er der rigtig mange ledige jobs – endda med god startløn – så du kan nemt komme i gang med et spændende job lige efter studiet.