Aarhus Universitets segl

Studievalg? Du har mange muligheder med Datalogi og IT-Produktudvikling

Derfor læser Jonathan Datalogi

Der var mange forskellige faktorer, der spillede en rolle i mit valg af studie. Jeg fik allerede idéen om at læse datalogi i løbet af gymnasiet. Jeg havde aldrig programmeret før, men jeg havde flair for matematik, og jeg syntes, at computere var seje.

Jeg tænkte selvfølgelig også meget på mine karrieremuligheder, da jeg skulle vælge studie. En uddannelse i Datalogi åbner op for et hav af karrieremuligheder, og det giver en frihed til at vælge lige præcis det, jeg har lyst til.

Derfor læser Stine IT-Produktudvikling

Da jeg skulle vælge studie, ville jeg gerne finde noget hvor jeg kunne kombinere min interesse for naturvidenskab med min store interesse for design og for at være kreativ. Efter nogen søgen fandt jeg IT-Produktudvikling, hvor jeg kunne kombinere dette.

Som IT-Produktudvikler vil jeg både have lært det tekniske og det kreative. Selvom jeg personligt er meget optaget af den kreative del, så er jeg glad for, at jeg har fået et godt kendskab til den tekniske del, og jeg er sikker på, at det vil være en fordel for mig i erhvervslivet.

KONTAKT

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at henvende dig til vores dygtige studievejledere. De er alle studerende og kan rådgive dig.

Fremtidsmuligheder

På vores IT-uddannelser får vi tingene til at gå op. Vi lærer at bruge tal og logik til at lade løsninger vise sig for os.
Vi lærer at programmere, så vi kan få tingene til virke. Vi gør en forskel, hvor der er brug for det, allerede imens vi studerer.
Vi er efterspurgte i mange forskellige brancher, og vi får stort set alle job umiddelbart efter endt uddannelse – og ofte med en rigtig god startløn.

Mulige jobtitler:

Lønstatistik for IT-specialister

Dataloger og IT-uddannede med naturvidenskabelig baggrund har nogle af de højeste startlønninger.
Tabellen herunder viser lønninger for medarbejdere med op til 2 års erhvervserfaring i hele landet (37 t./uge).

I nedenstående tabel ses Bach. og Cand.scient. i Datalogi som henholdsvis ”Bachelor i datalogi” og ”Kandidat i datalogi” mens IT-Produktudvikling er inkluderet i kategorierne ”Anden bachelor med it” og ”Anden kandidat med it”.

Nedre kvartil Median Øvre kvartil Gn.snit
Bachelor i datalogi 38.160 40.955 44.900 41.164
Kandidat i datalogi 42.600 44.750 48.062 45.819
Anden bachelor med it 35.391 39.096 42.856 39.418
Anden kandidat med it 37.926 43.405 45.110 42.241
Cand.IT 36.565 42.002 45.116 41.403
Civilingeniør (IT) 43.243 46.458 50.841 46.538
Datamatiker 31.946 35.769 39.470 36.268

Før idéerne ud i livet

Som IT-studerende får vi en værdifuld værktøjskasse, og vi lærer at skabe meningsfulde løsninger. Hvis vi vil, kan vi starte vores eget. Aarhus Universitet støtter os på vejen, så vi kan føre vores idéer ud i livet, imens vi studerer.
Det giver mening, fordi der sker noget særligt, når man kombinerer fordybelse og handlekraft.
I HatchIT lab har vi mulighed for at udvikle vores virksomhedsidé i et inspirerende og kreativt miljø. Læs mere om HatchIT Lab.

Derfor læser vi Datalogi

"Jeg elsker problemløsning og er vild med matematik – men helst når det kan bruges i praksis. Derfor passer Datalogi rigtig godt til mig."

- Lena

"Datalogi er det bedste valg for mig, fordi det har forenet mine interesser, og det går i dybden med hvad man ofte tager for givet på sine daglige eventyr i IT-verdenen."

- Nicklas

Derfor læser vi IT-Produktudvikling

"På IT-Produktudvikling kan jeg udtænke de kreative idéer, inddrage brugeren, men også få redskaberne til at føre idéerne ud i livet."

- Rebecca

"Blandingen på IT-Produktudvikling med at være kreativ, designe og få det hele til at hænge sammen med programmering synes jeg er enormt tiltalende."

- Celine

Virtuel rundvisning på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Du får en eftertragtet profil

 

I 2030 estimeres det at Danmark vil mangle 19.000 IT-specialister. Med en uddannelse i Datalogi eller IT-Produktudvikling bliver du en af Danmarks mest eftertragtede unge, som virksomhederne står i kø for at rekruttere.
IT er vor tids vigtigste værktøjskasse og når du mestrer den kan du skabe, udvikle og bygge systemer og produkter, som verden endnu ikke har forestillet sig.  
Vores undervisere forklarer

Vi har mange dygtige undervisere på Institut for Datalogi. Heldigvis vil de også meget gerne fortælle hvad de arbejder med og forsker i, og de er både gode og vant til at forklare det for nogen, der ikke ved lige så meget om det som dem selv.