Aarhus Universitets segl

Kvote2 ansøgninger 2020

Aarhus Universitet har i år modtaget 15.582 ansøgninger via kvote 2, hvilket er en stigning på 9% sammenlignet med 2019. Samme fremgang ses i antallet af førsteprioritetsansøgere, hvor 5.802 har valgt en uddannelse på Aarhus Universitet.

IT-uddannelser er de unges favorIT

Fremgangen i antallet af førsteprioritetsansøgninger ses på tværs af universitetets fem fakulteter, men særligt AU’s IT-uddannelser oplever markant fremgang. Specifikt har 138 ansøgere valgt en IT-uddannelse i datalogi, datavidenskab eller IT-Produktudvikling som favorit på  Faculty of Natural Sciences ved Aarhus Universitet, det er knap 25% flere end sidste år, hvilket vækker jubel både på universitet og i erhvervslivet, som desperat er på jagt efter nye IT-talenter.

”Samfundet har brug for de teknisk-naturvidenskabelige IT-kompetencer på højeste faglige niveau, og Aarhus Universitet investerer i at øge kapaciteten til at optage og uddanne endnu flere IT-specialister. Vi er glade for at de unge mennesker får øjnene op for vores uddannelser. Sidste år, så vi markant flere kvindelige ansøgere end vi plejer, så vi håber at den store kvote 2 interesse indikerer, at vi kan slå en ny rekord for optag også samlet set til sommer”, siger Institutleder og professor Kaj Grønbæk fra Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.

"Systematic er afhængig af at der uddannes stærke IT-specialister, så det er dejligt at se at flere har fået interessen. Vi arbejder med design og udvikling af IT-systemer til f.eks. sundhed og undervisning, der jo er vitale samfundsfunktioner. I alle vores projekter er der spændende udfordringer indenfor design både af algoritmer, udvikling af komplekse IT-systemer, brugergrænseflader og analyse af data,” siger Head of People & Culture ved Systematic, Rikke Rønnau.

IT-uddannelserne på fakultetet Natural Sciences omfatter datalogi, datavidenskab og IT-Produktudvikling. Yderligere information om alle AU’s IT-uddannelser kan findes på https://bachelor.au.dk/laes-it.

Der er frist for kvote 1 ansøgninger den 5. juli 2020.

Fakta om kvote 2-ansøgninger i den foreløbige opgørelse fra Aarhus Universitet:

  • Aarhus Universitet har modtaget 15.582 kvote 2 ansøgninger - en stigning på 9% sammenlignet med 2019.
  • 5.802 ansøgere har valgt Aarhus Universitet som førsteprioritet – en stigning på 9% sammenlignet med 2019.
  • Uddannelserne ved Natural Sciences har modtaget 1.191 ansøgninger. Det er flere end sidste år, og fremgangen ses især på IT-uddannelserne datalogi, datavidenskab og IT-Produktudvikling, som alle har en markant stigning i første prioritetsansøgninger – henholdsvis 17%, 42% og 33%.
  • Ansøgningsfristen for kvote 2 blev grundet coronavirus forlænget til søndag den 22. marts kl. 12:00.
  • Alle ansøgere får svar på deres ansøgninger den 28. juli via e-boks.