Angelo Agatino Nicolosi, 29 år fra Italien
Chief Software Architect hos Danske Bank Group IT, Aarhus.
Kandidat i datalogi fra Aarhus Universitet i 2012.
Jeg har aldrig rigtig planlagt en karrierevej. I stedet valgte jeg at følge det, der interesserer mig: datalogi, ny teknologi og softwareudvikling. Jeg startede i Danske Bank som graduate, mens jeg skrev mit speciale på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet. Et graduate program er en fantastisk måde at begynde din karriere på. Du bliver introduceret til erhvervslivet, og du lærer at omsætte teori til praksis. Stille og roligt bliver dine opgaver mere komplekse og spændende. Nu har jeg arbejdet ved Danske Bank i syv år, og jeg kunne ikke forestille mig noget andet.
Du kan selv skabe alt
Som Chief Software Architect i Danske Bank er jeg ansvarlig for udviklingen af virksomhedens web- og mobilbankløsninger. Det er et spændende arbejdsområde, fordi vi migrerer en centraliseret softwarearkitektur model mod en model baseret på distribuerede systemer. Vores arbejde vil i høj grad forbedre oplevelsen for alle Danske Banks kunder. At arbejde med distribuerede systemer giver mig mulighed for at udvikle løsninger, der sikrer, at vi er tilgængelige for kunderne, når de har brug for os.
En anden spændende opgave, jeg har arbejdet på, er udviklingen af en intern cloud infrastruktur for Danske banks tre millioner private kunder og 19.000 medarbejdere. Det er meget spændende at arbejde med banebrydende teknologi, der har stor betydning for så mange mennesker.
Datalogi er et område, hvor du kan skabe alt selv: Du kan bygge et komplet univers med dine egne hænder. Der er så mange muligheder, og du arbejder med mange forskellige former for teknologi og inden for mange forskningsområder. Ved Danske Bank begyndte jeg at arbejde med infrastruktur og serverteknologi. Mit yndlingsfelt er kryptografi og computersikkerhed - hvordan sikrer og skjuler du oplysninger, mens du stadig gør det tilgængeligt under de rigtige omstændigheder? Mit speciale var relateret til Secure Multiparty Computation, et underemne i kryptografi. Disse systemer kan f.eks. tillade virksomheder, som konkurrerer på samme slags marked, at dele oplysninger uden at afsløre hele deres forretningsplan og uden at involvere en tredjepart. Selvom virksomhederne ikke stoler på hinanden, kan det stadig være en fordel for dem begge at dele visse oplysninger for derved at kunne udvikle nye produkter og ny teknologi.
Åben og hjælpsom atmosfære i Aarhus
Jeg flyttede til Aarhus i 2008 som udvekslingsstudent, hvor jeg var en del af Erasmus-programmet. Jeg havde allerede en bachelorgrad i datalogi fra Pisa Universitet i Italien. Men det var først, da jeg begyndte at læse i Danmark, at jeg fandt ud af, hvor godt det akademiske liv på et universitet kan være. Jeg følte mig som en fisk i vandet. I Danmark er der stor vilje til at undervise, og du kan mærke, at underviserne virkelig elsker de emner, de forsker og underviser i. Underviserne er meget åbne og villige til at udvikle og afprøve nye læringsmetoder. Desuden er atmosfæren og kommunikationen mellem lærere og studerende uformel og nede på jorden.