Aarhus Universitets segl

Kdag 2022: Vild rift om de eftertragtede IT-studerende efter to år med aflysninger

Fredag d. 20 maj kunne Institut for Datalogi igen afholde Katrinebjerg Karrieredag (Kdag) efter to års aflysninger på grund af Covid-19. Ligesom de tidligere år kunne det populære arrangementet udfylde hele Peter Bøgh Auditoriet samt store dele af Nygaard-bygningen med 47 virksomheder og hundredvis af deltagende IT-studerende.

---> Se billeder fra Kdag 2022

Der var rift om det begrænsede antal virksomhedspladser, da Kdag igen kunne slå dørene op. I år fik virksomheder såsom Bestseller, Systematic, LEGO Group, Forsvaret og Nuuday en plads - men en lang række virksomheder måtte nøjes med en plads på ventelisten. Dagens program startede med ‘One-Minute-Madness’, hvor én repræsentant fra hver virksomhed fik 60 sekunder til at præsentere og promovere sin arbejdsplads. Her blev forskellige kneb taget i brug, herunder uddeling af ølbilletter. Én virksomhed havde endda programmeret en robot til at præsentere dem mens andre opfordrede til at tænke over hvordan de studerende ville bruges deres evner til at gøre en forskel.

Kontaktflade mellem universitet og arbejdsmarked

Kdag giver virksomhederne en unik mulighed for at synliggøre sig selv og komme i kontakt med de attraktive IT-studerende på Aarhus Universitet. Efter One-Minute-Madness åbnede stand-områderne på både stue- og kælderetagen i Nygaard-bygningen. På de to etager havde virksomhederne opsat stande med alt fra espressomaskiner, vilde konkurrencer og pandekageboder til en formel 1-simulator. Alt sammen med det formål, at fange de studerendes opmærksomhed og networke med dem. Både riften om virksomhedspladser samt de kreative stande er et udtryk for den akutte mangel, der er på IT-specialister. Sayed Masiola Hashimi fra Nuuday var en af dem, som gav udtryk for at deres virksomhed har brug for nye IT-talenter; “Vi er her i dag, fordi vi skal bruge en masse nye IT-folk til den IT-transformation, som vi er i gang med. Det har derfor været godt at møde så mange gode og nysgerrige mennesker.”

Fokus på fremtiden

Blandt de deltagende studerende var Ida Wind Skydt, der studerer på kandidatuddannelsen i Informationsvidenskab. For Ida udgør Kdag en unik mulighed for, at komme i kontakt med potentielle arbejdsgivere; “Jeg er til Kdag, fordi jeg vil udforske mine muligheder for, hvad jeg kan, når jeg er færdig med min uddannelse. Desuden er det fedt at få en masse kontakter og et indblik i, hvad virksomhederne vægter i ansøgninger.”

Ligesom Ida var fokus for mange andre fremmødte IT-studerende ligeledes på fremtiden og karrieremuligheder. Flere datalogistuderende gav i samme stil udtryk for, at deres deltagelse i Kdag var med det formål at få et indblik i forskellige virksomheder i IT-branchen og potentielt finde et job. Dette gælder blandt andet Jack, som til dagligt læser datalogi; “Jeg kunne godt tænke mig at finde ud af, hvilke firmaer der findes derude, hvilke spændende jobmuligheder der er og så videre. Og Kdag er en super mulighed for det.”

Med 47 virksomheder - og mange flere interesserede - og 800 studerende fungerede Kdag igen som en værdifuld bro mellem arbejdsmarkedet og de studerende på universitetet. Kdag er tilbage i 2023, men datoen er endnu ikke fastlagt.