Denne sides indhold er kun tilgængeligt på Engelsk

19.11.2019 | Public/media, Featured, CS frontpage

Associate Professor Kasper Green Larsen receives Sapere Aude grant to boost his research

Congratulations to Kasper Green Larsen, who is among the 35 outstanding Sapere Aude research leaders, whom the Independent Research Fund Denmark has pointed out as being among the most capable young researchers. Kasper receives DKK 6,185,861 for his project "Data Structure Techniques in Cryptography and Machine Learning".

18.11.2019 | CS frontpage, Featured, Public/media

Alumne bliver årets it-udviklertalent

Stort tillykke til Martin Mortensen, kandidat i datalogi i 2007, der i sidste uge blev udnævnt til årets it-udviklertalent. IT talent er en konkurrence hvor Version2, Ingeniøren og Jobfinder kårer rets IT-Talent 2019 inden for kategorierne it-konsulent, it-udvikler og it-projektleder.

15.11.2019 | CS frontpage, Featured, Public/media

Aarhus is the best student city in Denmark

According to a new survey, the city of Aarhus is the best student city in Denmark. Aarhus scored high across several key parameters: Career Opportunities, Education Institution Quality and City Reputation. All of them are categories that prospective students value the most.

13.11.2019 | CS frontpage, Featured, Public/media

Mød hjernen bag den danske blockchain og læs om lotteriet, der skaber orden i kaos

En af verdens mest anerkendte kryptografer, Jesper Buus Nielsen, har i næsten tre år arbejdet på at distancere Concordium fra Bitcoins største fejltrin.

12.11.2019 | CS frontpage, Featured, Public/media

IT-branchen er større end nogensinde: ”Vi kan ikke nå at uddanne nok akademikere”

Det er først og fremmest de hårde IT-kompetencer, som vi mangler. Dvs. de unge skal lære, hvordan de digitale produkter skrues sammen; hvad er eksempelvis en god it-arkitektur, hvordan gennemføres et fornuftigt it-projekt eller ikke mindst hvilket sikkerhedsniveau skal vi arbejde med.

10.11.2019 | CS frontpage, Featured, Public/media

Unge kvinder er vilde med IT og teknologi

For 14. gang slog Institut for datalogi på Aarhus Universitet dørene op til IT Camp for piger i uge 42. I år har der været en kæmpe interesse for at skifte efterårsferie ud med IT camp, og med 55 deltagere fra hele landet kan arrangørerne melde om deltagerrekord.

04.11.2019 | COBRA

COBRA presenting for Datalogiforeningen

On Saturday November 2nd, the COBRA researchers Bas Spitters and Danil Annenkov gave a presentation about blockchain technology for the Danish association Datalogiforeningen. Further details about the event and the association can be found here:  https://www.datalogforeningen.dk/stormoede-2019-indbydelse/

30.10.2019 | Public/media, Featured, CS frontpage

STIBO grant to Svend Christian Svendsen

Congratulations to PhD student Svend Christian Svendsen who has received a travel scholarship from the STIBO foundation. Svend will use his DKK 25.000 for his stay abroad at Duke University in North Carolina.

28.10.2019 | CS frontpage, Featured, Public/media

How big data can help combat the effects of climate change

In a pilot project, SCALGO and the Danish Meteorological Institute have launched a new national flood risk forecasting tool. The algorithm in the tool is based on research from Lars Arge's group at the department.

28.10.2019 | COBRA

COBRA at Driving IT 2019

On Friday November 1st, Postdoc Sabine Oechsner will give a talk about Blockchain Research at Aarhus University at the annual conference for IT professionals Driving IT 2019. In the talk Sabine will give an overview of the research activities in COBRA. Driving IT 2019 is hosted by IDA, a Danish association for technology, natural…

Viser resultater 1 til 10 ud af 203