Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Gode råd til studiestart

Det sociale liv

Du kommer til at møde masser af nye mennesker, når du starter på studiet, og der er mange muligheder for at få godt gang i det sociale liv. De to studenterforeninger SOFA (for produktionsudviklingsstuderende) og DSAU (for datalogistuderende) holder løbende både faglige og sociale arrangementer, og Regnecentralen lægger desuden lokale til hyggelige sammenkomster og arrangementer.


Studiebyen Aarhus

Aarhus er en studieby, og det kan mærkes! Næsten hver femte indbygger i Aarhus er studerende, og universitet er placeret midt i byen. Måske mangler du stadig et sted at bo eller vil gerne vide mere om de største arrangementer på universitetet - eller måske vil du bare gerne vide mere om byen. Læs mere om Aarhus som studieby her. 


Det faglige stof

Det kan være en overvældende oplevelse at starte på universitet, hvor undervisningsformen er meget anderledes, end du kender den fra gymnasiet. Det er vigtigt at have styr på det faglige stof, og i IT-byen er der gode studiefaciliteter samt en studiecafé, hvor du vil møde både tutorer og undervisere, som er klar til at svare på spørgsmål. Her kan du læse mere om hvordan det er at gå på Universitetet og mere specifikt om studiemiljøet på Institut for datalogi.


Hold dig opdateret

Når du starter på et nyt studie, er der rigtig mange ting at forholde sig til. Du kan derfor holde dig opdateret med, hvad der sker på Institut for datalogi ved at følge os på Facebook og Instagram. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka hver tredje-fjerde uge.


Spørgsmål?

Som sagt – der er meget nyt at holde styr på. Derfor er vores allervigtigste råd: Spørg! Spørg din tutor i rusugen (og bagefter), spørg din mentor, som du har tilknyttet hele det første år eller spørg din underviser – vi hjælper gerne med at finde svar og løsninger på store og små problemer.