Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studiemiljø

Det kræver disciplin og selvstændighed at læse på universitetet, og du har selv ansvaret for at strukturere din tid. Datalogi og IT-produktudvikling er fuldtidsstudier, så du vil komme til at arbejde mange timer – særligt op til eksamen og store opgaveafleveringer.

Et universitetsstudium handler dog også om andre ting såsom gode venner, netværk og et inspirerende studiemiljø, der skaber sammenhæng mellem det faglige og det sociale.

Institut for Datalogi ligger i IT-Byen Katrinebjerg, hvor Aarhus Universitet har samlet alle sine IT-uddannelser. Placeringer er med til at give instituttet et unikt studiemiljø, hvor faglige og sociale tilbud er forenet. Med omkring 1800 studerende fra forskelllige studieretninger, spændende forskningsmiljøer og en lang række forskellige it-virksomheder er IT-Byen et sted med rig mulighed for tværfaglighed, faglig fordybning og udvikling gennem studiejobs.

Rusuge og læsegrupper

Når du starter på universitetet er alting nyt og forvirrende, men vi vil sørge for, at du bliver taget godt imod som ny studerende på Datalogi eller IT-produktudvikling. Vi starter blandt andet med tre dages såkaldt rusintroduktion før studiestart. Rusintroduktionen er tilrettelagt af ældre studerende (tutorer) og giver dig mulighed for at lære nogle af dine medstuderende at kende inden undervisningen begynder.

I rusugen får du hjælp til bogkøb, introduktion til fest- og foredragsforeningerne, introduktion til universitetsområdet og de fysiske rammer på instituttet, og du får mulighed for at stille de ældre studerende spørgsmål om studiet.

I rusugen hjælper tutorerne også med at lave læsegrupper. Gruppeorienteret projektarbejde udgør en vigtig del af begge uddannelser, og din læsegruppe giver dig samtidig helt automatisk et studierelateret netværk, som kan være en afgørende støtte gennem dit studie.

Studiefaciliteter

Din dagligdag vil foregå i Institut for Datalogis lokaler i IT-byen Katrinebjerg, som ligger nær campusområdet og centrum. Instituttet har studenterarbejdspladser og lokaler, som er velegnet til gruppearbejde, 2 fælles kantiner, bibliotek, gode undervisningslokaler og auditorier og et lokalt forankret sekretariat, hvor du altid er velkommen med spørgsmål.

It-faciliteterne er selvfølgelig også helt i top. Du har adgang til computere, der er opdaterede med de nyeste programmer, trådløst netværk, fleksible arbejdspladser, ekstra skærme til din bærbar, lydstudie og i samarbejde med CAVI (Centre for Advanced Visualization and Interaction) får du adgang til 3D panorama biograf, virtuel studie og avanceret lydteknologisk udstyr.

Vejledning og støtte igennem studiet

Der melder sig ofte mange spørgsmål, når man er startet på et nyt studie – ligesom der løbende kan være ting, man har brug for at få afklaret. På Datalogisk Institut i Århus arbejder vi derfor meget med, hvordan du som studerende får en let adgang til den vejledning og sparring, du har brug for:

  • Tutorer: Allerede inden studiestart møder du nogle af de ældre studerende, der har meldt sig som tutor i rusugen. Tutorerne introducerer dig til studiet under rusugen – men vil også efterfølgende være til stede med rådgivning og svar på spørgsmål i din første tid på studiet.
  • Instruktorer: På dine øvelseshold får du en ældre studerende tilknyttet som instruktor. På den måde er du fra starten i kontakt med andre studerende og med miljøet på stedet. Instruktorerne hjælpe dig med dine teoretiske og praktiske øvelser – men de er også en god støtte på en bredere plan, når man er ny på et studie.
  • Studievejleder: Studievejlederen har mødetider, hvor man kan komme og få vejledning i forhold til konkrete spørgsmål - eller måske bare få en snak, hvis der er noget, man har brug for at snakke om. Hvis du allerede nu har spørgsmål om uddannelsen i datalogi eller it, er du altid velkommen til at sende studievejlederen en mail.
  • Medarbejdere: På Institut for Datalogi i Århus har vi desuden ansat en uddannelsesmanagere og en studiemiljøkoordinator. Deres primære opgave er at orientere sig om de studerendes trivsel og arbejde med, hvordan studierammerne kan udvikles.