3 nye adjungerede professorer til Institut for Datalogi

Det er med stor stolthed at Institut for datalogi har udnævnt tre nye adjungerede professorer (på engelsk; honorary professor) - Bjarne Stroustrup (forlængelse), Olivier Danvy og Michael E. Caspersen. Med titlen som adjungeret professor påtager man sig ansvar for at promovere instituttet og samarbejde med instituttet ved f.eks. at give gæsteforelæsninger.

Bjarne Stroustrup

Bjarne Stroustrup er født i Aarhus, cand. scient. fra AU, og modtager af Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris. Han er idag  Managing Director ved Morgan Stanley, New York, samt Visiting Professor ved Columbia University og tilknyttet Texas A&M University som University Distinguished Professor.

Stroustrup er verdenskendt for at have udviklet programmeringssproget C++ og har modtaget utallige priser for sit arbejde. Læs mere om Bjarne Stoustrup i vores spændende alumni interview.

Olivier Danvy

Olivier Danvy modtog sin PhD fra Université Paris VI i 1986 og blev udnævnt Knight of the Lambda Calculus i 1988. Danvy har været tilknyttet instituttet i mere end 20 år, først som lektor og senere som Professor. Danvy opnåede i 2006 en doktorgrad fra AU. Danvy har i mange år været blandt de førende forskere i verden inden for partial evaluation (teknikker til automatisk programtransformation). I dag er Olivier Danvy er ansat som professor i Singapore ved Yale-NUS College.

Michael E. Caspersen

Michael E. Caspersen er cand.scient. (1987) og ph.d. (2007) fra AU.  Han har været leder af It-vest ved AU (1999-2008), lektor ved Institut for Datalogi (2008-2016) og leder af Center for Science Education (2009-2015).

Michael E. Caspersen er en internationalt førende forsker inden for 'Computing Education' og 'Computational Thinking'. Han har som den eneste været chair for alle de førende internationale konferencer inden for sit område, og har som den eneste ikke-amerikaner i konferencens 50-årige historie været chair 'the Technical Symposium for Computer Science Education', som er verdens største 'Computing Education'-konference med over 1.500 deltagere.

I 2013 blev han som en ud af kun fire dataloger på verdensplan udnævnt til Distinguished Member (Education) af ACM, verdens største professionelle datalogiske selskab med mere end 100.000 medlemmer.  For at opnå denne udnævnelse skal man have ydet betydningsfulde bidrag med stor gennemslagskraft til det internationale 'Computing Education Community'.

Michael E. Caspersen er nu direktør for It-vest - samarbejdende universiteter.