28. sep. 2019 INSTITUT FOR DATALOGI, AARHUS UNIVERSITET

Institut for Datalogi, Aarhus Universitet afholder hvert år den danske fagrelevante olympiade i robotteknologi for gymnasiale uddannelser.  Vinderen af den danske robot-olympiade deltager i FIRST Global Challenge verdensfinalen i Dubai. Det er gratis for det vindende hold at deltage i verdensfinalen, da alle udgifter betales.

Den danske robot-olympiade afholdes lørdag den 28. september i IT-Byen Katrinebjerg på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

FIRST Global Challenge , er en international robotkonkurrence som hvert år arrangerer en finale med deltagelse af hold fra hele verden (i aldersgruppen 15-19 år). I år arrangeres robotkonkurrencen i Dubai, 24.-27. oktober 2019.

Både i verdensfinalen og i den danske robot-olympiade benyttes en robot bygget ved hjælp af et robotbyggesæt fra REV Robotics . Robotten er programmeret enten i et blokprogrammeringsværktøj eller i et Java-baseret tekstprogrammeringsværktøj.

Kom i gang

Interesserede skoler/klasser/hold som kunne tænke sig at deltage i robot-olympiaden  kan gratis få tilsendt et REV Robotics byggesæt, som skolen må beholde efter deltagelse i konkurrencen (max. 1 sæt pr. skole)

Ved robot-olympiaden lørdag den 28. september på Institut for Datalogi udvælges det hold som skal afsted til verdensfinalen i Dubai, 24.-27. oktober. Robot-olympiaden kommer til at bestå af en række typiske robotudfordringer f.eks. at finde vej i en labyrint og vinderen er det hold som samlet klarer sig bedst i robotudfordringerne.

Den danske kvalifikationsturnering vil altså være forskellig fra den internationale turnering og i højere grad rette sig mod integration af robotfaglighed i gymnasiefaglige aktiviteter. Samtidig vil de hold som tilmelder sig få tilbudt en række undervisningstilbud, som introducerer bredt til robotter og robotprogrammering. På den måde bliver holdene i stand til at øve sig i de robotudfordringer som bliver stillet i udvælgelseskonkurrencen. Undervisningen kan enten ske på skolen eller på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

Robotter og robotudfordring

Båden danske robot-olympiade og ved den internationale turnering benyttes robotter fra REV Robotics. Ved den internationale konkurrence benyttes et sæt som kommer til at ligne 2018 FIRST GLOBAL COMPETITION KIT.

Ved den danske robot-olympiade har vi tænkt os at benytte MINIBOT HARDWARE KIT,  som så suppleres med en kontrol enhed, to farvesensorer, to afstandssensorer,  og omni wheels.

Lige nu er en del af tingene desværre ikke på lager, men så snart vi kan få fat i delene laver vi en bestillingsliste og bestiller robotter til de deltagende hold. Den robot får I gratis. Ønsker I yderligere dele, skal I selv bestille og betale.

Robotudfordringerne ved den danske robot-olympiade vil bl.a. tage udgangspunkt i en robot som følger en linje, og undervejs mens robotten følger linjen skal den høste point på en bane som vil være en simpel udgave inspireret af banen ved DTU RoboCup konkurrence, se https://www.youtube.com/watch?v=KLSz-iKV8IM.

Har du spørgsmål? så kontakt os.

Ole Caprani

Associate professor