20. sep. 2019 INSTITUT FOR DATALOGI, AARHUS UNIVERSITET

Robotolympiaden FIRST Global Challenge

Robotolympiaden FIRST Global Challenge , er en international robotkonkurrence som hvert år arrangerer en robot olympiade med deltagelse af hold fra hele verden (i aldersgruppen 15-19 år). I år arrangeres robotkonkurrencen i Dubai, 3.-5. oktober 2019.

Institut for Datalogi, Aarhus Universitet afholder hvert år den danske fagrelevante robot-olympiade for gymnasiale uddannelser.  Vinderen af den danske robot-olympiade deltager i FIRST Global Challenge verdensfinalen i Dubai. Det er gratis for det vindende hold at deltage i verdensfinalen, da alle udgifter betales.

Den danske robot-olympiade afholdes fredag den 20. september på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

Både i verdensfinalen og i den danske robot-olympiade benyttes en robot bygget ved hjælp af et robotbyggesæt fra REV Robotics www.revrobotics.com/first-global/. Robotten er programmeret enten i et blokprogrammeringsværktøj eller i et Java-baseret tekstprogrammeringsværktøj.

De hold som kunne tænke sig at deltage i robot-olympiaden på Institut for Datalogi kan gratis få tilsendt et REV Robotics byggesæt, som skolen må beholde efter deltagelse i konkurrencen.

Ved robot-olympiaden fredag den 20. september på Institut for Datalogi udvælges det hold som skal afsted til verdensfinalen i Dubai, 3.-5. oktober. Robot-olympiaden kommer til at bestå af en række typiske robotudfordringer f.eks. at finde vej i en labyrint og vinderen er det hold som samlet klarer sig bedst i robotudfordringerne.

Den danske kvalifikationsturnering vil altså være forskellig fra den internationale turnering og i højere grad rette sig mod integration af robotfaglighed i gymnasiefaglige aktiviteter. Samtidig vil de hold som tilmelder sig få tilbudt en række undervisningstilbud, som introducerer bredt til robotter og robotprogrammering. På den måde bliver holdene i stand til at øve sig i de robotudfordringer som bliver stillet i udvælgelseskonkurrencen. Undervisningen kan enten ske på skolen eller på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

Vi forventer i løbet af juni 2019 at kunne annoncere både årets internationale robotudfordring samt regler og vilkår for deltagelse i robot-olympiaden på Institut for Datalogi.

Bemærk: Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål? så kontakt os.

Ole Caprani

Associate professor