Fredag d. 27. sep. 2019

INSTITUT FOR DATALOGI, AARHUS UNIVERSITET

Institut for Datalogi, Aarhus Universitet afholder hvert år den danske fagrelevante olympiade i robotteknologi for gymnasiale uddannelser.  Vinderen af den danske robot-olympiade deltager i FIRST Global Challenge verdensfinalen i Dubai. Det er gratis for det vindende hold at deltage i verdensfinalen.

Den danske robotolympiade afholdes:

Fredag den 27. september, 13.00-ca. 18.00
(middag for deltagere og lærere 18.00-20.00)

Institut for Datalogi
Åbogade 34 -8200 Aarhus N
Aarhus Universitet

FIRST Global Challenge , er en international robotkonkurrence som hvert år arrangerer en finale med deltagelse af hold fra hele verden (i aldersgruppen 15-19 år). I år arrangeres robotkonkurrencen i Dubai, 24.-27. oktober 2019.

Både i verdensfinalen og i den danske robot-olympiade benyttes en robot bygget ved hjælp af et robotbyggesæt fra REV Robotics . Robotten er programmeret enten i et blokprogrammeringsværktøj eller i et Java-baseret tekstprogrammeringsværktøj.

Kom i gang

Interesserede skoler/klasser/hold som kunne tænke sig at deltage i robot-olympiaden  kan gratis få tilsendt et REV Robotics byggesæt, som skolen må beholde efter deltagelse i konkurrencen (max. 1 sæt pr. skole)

Ved robot-olympiaden Fredag den 27. september på Institut for Datalogi udvælges det hold som skal afsted til verdensfinalen i Dubai, 24.-27. oktober. Robot-olympiaden kommer til at bestå af en række typiske robotudfordringer f.eks. at finde vej i en labyrint og vinderen er det hold som samlet klarer sig bedst i robotudfordringerne.

Den danske kvalifikationsturnering vil altså være forskellig fra den internationale turnering og i højere grad rette sig mod integration af robotfaglighed i gymnasiefaglige aktiviteter. Samtidig vil de hold som tilmelder sig få tilbudt en række undervisningstilbud, som introducerer bredt til robotter og robotprogrammering. På den måde bliver holdene i stand til at øve sig i de robotudfordringer som bliver stillet i udvælgelseskonkurrencen. Undervisningen kan enten ske på skolen eller på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

Robotter og robotudfordring

Båden danske robot-olympiade og ved den internationale turnering benyttes robotter fra REV Robotics. Ved den internationale konkurrence benyttes et sæt som kommer til at ligne 2018 FIRST GLOBAL COMPETITION KIT

Har du spørgsmål? så kontakt os.