WORLD ROBOT OLYMPIAD SENIOR

INSTITUT FOR DATALOGI, AARHUS UNIVERSITET
Dansk finale 6. oktober 2018

World Robot Olympiad

• http://cs.au.dk/?file:10290World Robot Olympiad Senior(WRO) er en robotkonkurrence for unge mellem 16 og 19 år, og er den officielle danske fagolympiade i robotteknologi.
  • Konkurrencen består af to kategorier. Læs om 'Open' og 'Regular' kategorierne.
  • Beskrivelser af 2018 kategorierne kan du finde her på siden
  • Til den danske finale kan man også stille op i ekstrakategorien De Åbne Jyske Mesterskaber i robot 'sumo'
  • Vinderne i 'Open' og 'Regular' kategorierne skal repræsentere Danmark ved den internationale WRO finale som afholdes i Chiang Mai, Thailand i november 2018.

I Regular kategorien dystes om at bygge og programmere en robot, der kan opnå flest point på kortest tid på en fast bane. I Open kategorien dystes om at lave et robotprojekt inden for et givet tema.

Opgaverne for WRO konkurrencerne kan findes på den internationale side for World Robot Olympiad. Her kan du også læse mere om konkurrencernes omfang, formål og organisation.

Temaet for WRO i 2018 tager afsæt i FN’s bæredygtighedsmål nr. 2 : End hunger, achieve food security and improved nutrition and promote sustainable agriculture.

internationale regler for Open

Den danske finale afholdes i IT-Byen Katrinebjerg på Aarhus Universitet lørdag d. 6. oktober 2018

• Deltagelse i konkurrencen er gratis.
  • Du kan deltage med hele din klasse, men du kan også tilmelde dig sammen med nogle af dine venner eller klassekammerater.
  • Klasser/hold kan få adgang til robottrænere samt LEGOLab-træningsfaciliteter (lån af udstyr, baner etc.)

Har du brug for mere information om robottrænere og adgang til LEGOLab så kontakt Ole Caprani ocaprani@cs.au.dk

I Danmark har der indtil 2017 kun være afholdt danske kvalifikationsfinaler i aldersgruppen Senior (16-19 år) samt universitetskategorien (Advanced Robotics Challenge 19-25 år). Fra 2018 vil vi forsøge at afholde konkurrencer i samtlige aldergrupper, dvs. Elementary(10-12 år) og Junior(13-15 år).

Kick-off arrangement for Open og Regular

Kom til Kick-off arrangement d. 15. august 10-16 på Aarhus Universitet

Arrangementet er for både elever og lærere der har lyst og mulighed for at komme tidligt i gang med årets udfordringer. Dagen vil indeholde:

• En introduktion til årets tema og challenges
  • Kom godt i gang Idegenerering/ideudvikling
  • Tip og tricks om robot programmering

Dagen vil veksle mellem oplæg, gruppearbejde og hands-on øvelser. Der vil være noget for både Open og Regular deltagere.

Arrangementet er gratis og finder sted på Aarhus Universitet, It-Byen Katrinebjerg.

Tilmeld dig Kick-off senest d. 9. august kl. 12.00 ved at skrive til Birthe Ritter bir@eskills.dk

Generelle WRO regler

I Regular og Open skal deltagere være mellem 16 og 19 år. Et hold består af to eller tre deltagere og en holdleder (som skal være fyldt 20 år).

Man kan være holdleder for flere hold, sådan at en lærer f.eks. kan være holdleder for holdene i en hel klasse Det er tilladt at deltage i alle kategorier Har du spørgsmål om regler henvises til de internationale regler på wro-association.org, og ellers spørg gerne Ole Caprani ocaprani@cs.au.dk

Tilmelding og kontakt

Et WRO-hold kan bestå af 2 eller 3 personer og en holdleder. Holdlederen behøver ikke at overholde aldersgrænserne, men skal være fyldt 20 år på finaledagen.
BEMÆRK!! Deltagelse er gratis for hold der deltager i den danske finale. Vinderen af både Open kategorien og Regular kategorien skal repræsentere Danmark ved den internationale WRO finale i Thailand, november 2018.

Ole Caprani

Associate professor